The END

 



Ja olemegi jõudnud meie suure loovuskatsumusega ühele poole! It has been a fun ride! Meie suurprojekt oli leida alusharidusettevõttele innovatiivseid personali voolavuse probleemi lahendusi. Ettevõte oli väga koostööaldis ning ootas väga, et tuleksime mõne hea idee peale. Nad kaardistasid meiega koos probleemid ning valisime sellise, mille lahendamisel meil oleks piisavalt teadmisi. 

Kokkuvõtte tegemine, ettevõtte tagasiside ja meie lahendused!

Ettevõte jäi ootama lahendusi ning möödunud reedel 11.04 me need neile ka esitasime. Kohtusime zoomi teel, sest siis said kõik grupiliikmed osaleda ning ettevõtte poole pealt kohtus meiega personalijuht, kommunikatsioonijuht ning turundusjuht. Meie pakutud lahendused olid: 

1) Palgatõus, ning seda saaks lahendada alusharidus ettevõtte poolt pakutava teenuse (kas siis lastehoiud, lasteaiad või huvitegevuse) tasu suurendamisega, mis võimaldaks palka tõsta

2) Lisapuhkepäevad, näiteks sünnipäevad ning lisaks veel eelnev/järgnev vaba päev

3) Alusharidus ettevõtte töötajate soodustused oma lastele, kes nende teenuseid kasutavad

4) Töötajatel on oma tugiisik, keegi kes kuulab probleeme, on mentoriks ja vaimseks toeks

5) Ühisüritused ilma lasteta, kord kvartalis, et luua ühtsustunnet

6) Kord nädalas tööandja kulul treening

7) Tasuta spordiüritused; koolitused, mis ei ole ainult erialased; ühised teatrikülastused; raamatuklubi 

8) Tunnustamine! Korraldada ettevõtte sisene Oscarite gala, komplimentide ning tagasiside saamine on väga oluline töötaja jaoks, samuti tunnustada tööväliseid saavutusi

Ettevõte oli väga meeldivalt üllatunud meie mitmekülgsetest ideedest, nende jaoks olid kõige atraktiivsemad koos veedetud aja üritused näiteks raamatuklubi tundus neile asi, mis oleks kindlasti teostatav ning seoks inimesi rohkem ja motiveeriks neid kauemaks töötama nende ettevõttes. Samuti oli väga heaks ideeks nende arvates suur tunnustamine, hetkel küll juba proovitakse tunnustust rohkem harrastada, aga kindlasti võiks seda suuremalt ette võtta ning oscarite gala on selleks suurepärane koht! Ka teised lahendused on sellised, mida võiks ettevõte katsetada.

Kirjelda loovprotsessi, kuidas jõudsite ideedeni?

Ideede genereerimine oli meie jaoks lihtne - neid tekkis juba siis, kui me polnud veel sinnamaale jõudnudki, kus oli vaja ideid mõelda. Parimate ideedeni jõudsime omavahel arutledes ning võimalikult paljusid erinevaid lahendusi pakkudes. Vestlused olid meil peamiselt videokõnes ja ajurünnakut tehes. Lisaks saime palju abi kaastudengitelt, kes pakkusid loovülesannet tehes meie probleemile lahendusi.

Millised protsessid tööst olid kõige tähtsamad?

Kaardistamine koos ettevõttega andis meile kindlasti väga palju probleeme, millega tegeleda ning selle käigus tulid mõttesse juba mõned lahendused ka. Üheskoos videokõnes lahenduste mõtlemine oli ka väga kasulik ja töö läks kiirelt, saime väga loovad olla ja lahendused tulid iseenesest. Kindlasti andis juurde ka teiste üliõpilaste ideede kuulamine ja nende abi. 

Mida teeksid teinekord teistmoodi?

Meie grupis olnud inimesed olid üksteise jaoks üpriski võõrad ning tänu sellele me tundsime, et inimestel ei tekkinud üksteise suhtes austust, et oma töö ära teha. Kõik lootsid kellegi teise peale ja töö jäi sageli viimasele hetkele. Kui grupis oleks olnud tuttavad inimesed ja sõbrad, siis oleks kindlasti rohkem motivatsiooni ülesanded hästi ära teha et teiste silmis ka hea partner näida. 

Oleksime võinud eelnevalt rohkem läbi mõelda keskkonna, milles blogi pidama hakkasime, blogspot ei olnud eriti hea lahendus, sest oli palju tõrkeid. Instagramiga oleks võib olla rohkem saanud väljendada end visuaalselt, mitte nii palju tekstiga.

Võibolla oleks lihtsam olnud tegeleda projektiga intensiivselt näiteks kaks nädalat järjest ja pidevalt genereerida ideid, selle asemel et venitada protsessi ja siis uuesti pidevalt meelde tuletada, mis see probleem oligi? Aga saime ilusti tehtud ning ideed tulid meil ka väga vahvad!


Lisanna Karo, Simone Soomuste, Melody Nirk, Loviisa Remmelkoor, Sten-Roland Leibenau, Triin Raid


Kommentaarid