Mindmap + ideed mujalt

Kursuse suureks projektiks on leida grupiga oma ettevõte, teha nendega intervjuu ning kaardistada probleemid või need kohad, kus ettevõtte saaks olla innovatiivsem. Teisipäeval, 08.02, saime ülesandeks koostada ideede kaart seoses meie valitud ettevõttega, panime kaardile kirja algsed valdkonnad, milles võiksime hakata innovatiivsust arendama. 

Intervjuu viisime läbi 09.02 ning saime kokku ettevõtte turundusjuhiga, kommunikatsiooni juhiga, haridustehnoloogiga, personali juhiga ning huvikooli juhiga. Saime väga palju informatsiooni ettevõtte kohta ning juba praeguseks tehtud innovatiivsete lahenduste kohta. Kuid leidsime ka kohti kus saaks tuua veel ideid ettevõtte arendamiseks. 

Selleks, et saaksime oma mõtted liikuma, otsisime me infot teiste alusharidusettevõtete ning nende innovaatiliste lahenduste kohta.

Esimesena viskasime pilgu Miina blogisse. Miina töötab lasteaias ning sealseteks innovaatilisteks lahendusteks on näiteks laua-, süle- ja tahvelarvutite kasutusele võtt. Lisaks on seal ka haridusrobotid ning Lego We do komplektid.

Teisena sattusime Kanadas asuva Active for Life organisatsiooni lehele, kus toodi välja üle maailma erinevaid alushariduse asutusi ning nende innovaatilisi lahendusi. Näiteks The Point algkool Austraalias viib õppetööd läbi õues - amfiteatris, haldjaaias, konnatiigi juures jne. Rääkides õues õppimisest, siis Taanis ja Washingtonis ongi olemas sellised õppeasutused, mis asuvad metsas, sest värske õhk toetab uute ideede teket. Ka Tallinnas asuv Liisu lastehoid väärtustab värkses õhus õpet ning igale lapsele personaalset lähenemist.

Leidsima ka ühe Postimehe artikli, mis rääkis Tallinna lähistele ehitatud Nõlvaku lasteaiast ja selle energiasäästlikkusest. Ehituse käigus on kasutatud tervisesõbralikke ja toksiliste ainete vabasid ehitusmaterjale ning hoonel on parim võimalik sisekliima.

Tuleb välja, et meie valitud ettevõte ongi juba päris innovatiivne, kuid kindlasti leidub ka neil mõni valdkond mida saaks innovatiivsemaks muuta - olgu siis selleks kasvõi hoonete sisekliima parandamine.


Kasutatud leheküljed:

https://miinablogi.wordpress.com/2018/10/14/opikogemus-esimese-loengu-ja-iseseisvalt-loetud-materjali-pohjal/

https://activeforlife.com/innovative-kindergarten-approaches/

https://www.postimees.ee/505228/tallinna-kulje-alla-kerkib-uus-innovaatiline-lasteaed

https://liisulastehoid.ee/

 

Kommentaarid