STAKEHOLDER MAP

 


Kolmandal nädalal oli meie ülesandeks teha grupiga stakesholder map. Stakesholder map ehk sidusrühmade kaardistamine on visuaalne esitus kõikidest inimestest ja sihtrühmadest, kes saavad meie projekti mõjutada ja kuidas on nad omavahel seotud.

Tõime välja oma ettevõttes olevad sidusrühmad, keda või mida meie lastehoid ja -aed mõjutab. Leidsime, et sihtrühmadeks on ühiskond, juhtkond, lapsevanemad, lapsed, personal ja ka teised lasteaiad. 

Valdkond, mida tahame arendada ja parandada, on ettevõtte personali pidavus.

Selleks, et minna veel rohkem süvitsi, vastasime me järgmistele küsimusetele. 

Kes saavad kasu edust ja kellel on soov, et see oleks edukas?
  • Edu saavad nii ettevõte, ettevõtte juhtkond, töötajad, lapsevanemad, lapsed, meie ehk projekti läbiviijad, ühiskond kui ka teised lasteaiad. Kõigil on soov, et see oleks edukas, sest sellest on kasu kõikidele eelnimetatud sihtrühmadele. 

Kellega me koostööd teeme ja kes annavad meile väärtuslikke ideid?
  • Me teeme koostööd lasteaia ja -hoiu töötajatega. Eelkõige teeme koostööd nii turundus-, kommunikatsiooni- ja personalijuhiga, sh ka haridusstrateegia valdkonna strateegi ja huvikooli juhiga. Oma väärtuslikke ideid saame me internetist ja kogemustest, mida oleme saanud oma igapäevaelust.

Kuidas saab personalipidevus meie ettevõttes muutust luua?
  • Mida kauem on inimene samas ettevõttes töötanud, seda paremini on ta kursis ettevõttes toimuvaga ja arenemisruumi on rohkem. Samuti on ka lastehoiu ja -aia lastel palju turvalisem ja kodusem tunne, kui ettevõtte personal ei ole väga voolav, sest lapsed saavad harjuda personaliga, tänu millele tekib omavaheline usaldus. Lisaks eelnevale, loob stabiilne personal ka lastevanematele usalduse nii ettevõtte kui ettevõtte personali vastu - tänu sellele tekib turvaline keskkond ning ühtekuuluvus tunne suureneb. Kui personalipidevus suureneb ja voolavus väheneb, on töötajad rohkem motiveeritud tööl käima ning oma arengusse panustama, nii paraneb ka töökeskkond.

Kes ja mis takistab ideid elluviimast ning mis põhjustel? Kellele on ebaõnnestumisest kasu?
  • Hetkel takistab ideid elluviimast väike eelarve - selleks, et luua suurem ühtekuulvustunne personali vahel, peaks ettevõte tegema rohkem ühiseid üritusi ja tegevusi, kuid kui eelarve on kitsas, siis ei saa seda ellu viia. Et personali ühtekuuluvustunne suureneks, peaksid erinevad ühistegevused ja üritused tihedamini toimuma - ühistegevused peaksid olema sisustatud erinevate mängude ja tegevustega, mis aitaks personalil omavahel sõbruneda ja suurendada meeskonna vaimu. Nt teha erinevaid mänge, kus on oluline tiimitöö. Ebaõnnestumisest on kasu teistel alushariduse ettevõtetel, nagu lasteaiad või algkoolid, kuhu otsitakse pidevalt uusi töötajaid. Väike eelarve, personali ühtekuuluvustunde puudumine ja ka palkade erinevused on personali voolavuse põhjusteks. 

Järgmise nädalani!

- Triin, Loviisa, Simone, Lisanna ja Sten

Kommentaarid