Mida me õppisime loovuse kohta? 

Meie jaoks tähendab loovus ideede põrgatamist ning üksteise abistamist erinevate mõtetega. Kui seltskonnas kokku saada ning atmosfäär on hea ning toetav, siis võib igasugu vahvaid ideid välja tulla. Nii meil ka juhtus, pidime lahendama mitut probleemi kas siis ettevõtte põhiselt või artikli huvitavalt esitamiseks mõtlema ideid. Kõik need lahendused leidsime siis kui olime kõnes või päris elus kõik koos ja saime ideid põrgatada. Sageli saab inimene jõudu juurde kellegi teise mõttest ning paneb pusletükid oma peas kokku, kuidas enda mõtet veelgi paremaks teha. 

Õppisime kindlasti veel seda, et tuju peab olema hea! kui hakkad arutama mõnda kriitilist probleemi või leidma lahendusi loovatele teemadele. Fixed mindsetiga ei ole inimesel ega meeskonnal miskit peale hakata. Meie tiimis oli enamjaolt siiski growth mindset, kuid tekkis ka olukordi, kus olid päevakorras probleemid "ei nii ikka ei saa", "mul pole aega" jne sellistel olukordadel on lihtsam jätta see inimene korraks kõrvale või siis saada uuesti tiimiga kokku mingil muul ajal ning tulemuseks on paremad ja kvaliteetsemad ideed.

Mida me õppisime tiimiliikmete loovuse kohta, oskused, iseloomuomadused, käitumismaneerid, mis soodustavad või hoopis pidurdavad loovust?

Loviisa on väga akadeemiliselt tugev ning tema jaoks ei olnud keeruline lahendada raske artikli analüüs, sest ta saab suurepäraselt rasketest sõnadest aru. :) Ta on väga osav teadustöö tegemisel ning õige info leidmisel, mis aitas meid väga. 

Triin oli väike hall hiireke, kes hoidis kõike vaikselt kontrolli all ning tegi kõik oma ülesanded õigeks ajaks ära. Tal tulevad head ideed pigem individuaalselt ning jagab neid grupiga hiljem. Samuti on ta väga loov inimene ja ta ideedel ei ole piire.

Melody tugevuseks oli alati järge hoida, mis vaja teha on ning pidas kõigi teiste jaoks ka meeles, millal üks või teine tähtaeg on. Ta oli samuti väga suureks abiks iga asja teostamisel ta oli alati olemas nõu ja jõuga. 

Lisanna loovus väljendub kõiges, mis on visuaalne, ta oskab teha ilusaid powerpointe ja pilte, kujundusi, blogi kujundust. Need oskused olid selles aines väga vajalikud, sest meil oli väga mitmeid esitlusi, mida pidime tegema ning kõik nad nägid väga head välja. 

Sten tuli välja selliste ideedega, mille peale keegi teine meist vist ei olekski tulnud. Tema mõtted olid sageli eriti imelikud, aga see aitas teistel mõelda rohkem kastist välja ning kokku tuligi üks parajalt segane aga samas hea idee. 

Simone aitas meid kõigi blogipostitustega, tal oli hea ülevaade tervest ainest ja meie tehtud projektidest, ehk talle sobis kirjutaja roll kõige paremini. 

Kokkuvõte

Meie tiim oli super, kõik said teha erinevaid ülesandeid ja ideid genereerisime kõik koos. Võib-olla oli meid grupis natukene liiga palju, sest igas etapis oli kaasatud umbes 4 inimest, aga need liikmed siis vahetusid vastavalt sellele, kes millal saadaval oli. Me saime kõik ilusti omavahel läbi ning ei tekkinud probleeme ülesannete lahendamisel. Lõbus oli ka see, et saime oma kurselt nüüd igaüks vähemalt 4 uut sõpra, kui peaksime tulevikus veel grupitöid koos tegema, siis oleme juba üksteisega tuttavad. Teinekordki teiega!

Au Revoir!

Kommentaarid